Locaties

Ede, Buurtscheuterlaan 18

Zevenaar, Tortonaplein 18

Capelle, Hollandsch Diep 63F

Bilthoven, Putterlaan 161

Chiropractie

Onze hersenen besturen ons lichaam door middel van het zenuwstelsel. U kunt het zenuwstelsel zien als een kabelstructuur die vanuit de hersenen door het ruggenmerg loopt naar alles dat sturing nodig heeft. Dit ruggenmerg bevindt zich in onze wervelkolom. Chiropractie gaat ervan uit dat het lichaam in staat is zichzelf te genezen, mits het zenuwstelsel optimaal functioneert.In de

Human back in pulsating pain

moderne geneeskunde draait het vaak om symptoombestrijding. Wanneer u buikpijn heeft krijgt u een medicijn dat de vervelende buikpijn wegneemt, maar er wordt niet gekeken naar de oorzaak hiervan. Binnen de chiropractie kijken wij naar de oorzaak van het probleem. Althans, in hoeverre dit met de wervelkolom te maken heeft. Ook wordt gekeken naar de leefgewoonten en de gezondheidstoestand van de patiƫnt om zo tot de bron van het probleem te komen.

Chiropractie komt van het Griekse woord “cheiros”, dat “hand” betekent, en “practos”, dat “gedaan door” betekent. Alle behandelingen worden dus gedaan door de hand. Operaties en medicijnen zijn geen onderdeel van de behandeling. Door het corrigeren van de stand van de wervels wordt de zenuwbaan vrijgemaakt. Hierdoor zal het lichaam zichzelf genezen.

Hoe werkt het

De wervelkolom bestaat uit 24 wervels en is een van de meest voorkomende oorzaken van storingen tussen het lichaam en het zenuwstelsel. Door abnormaal functionerende spieren en gewrichten kunnen zenuwen geirriteerd raken, of het functioneren ervan kan worden verstoord. Dit belemmert dan het zelfherstel van het lichaam. Uw chiropractor zal proberen dit probleem te verhelpen door de communicatie te herstellen. Doordat de problemen aan uw nek, rug, en hoofd worden behandeld, zal uw algehele gezondheid verbeteren.

animated_boneOorzaken

De zenuwen lopen vanuit de hersenen door de wervelkolom naar de lichaamsdelen en organen. Verschuivingen van de wervels en tussenwervelschijven in de wervelkolom kunnen deze zenuwbanen beknellen. Dit noemen wij een sub luxatie. Dit probleem kan de oorzaak zijn van o.a. rugpijn en nekklachten, maar ook van minder voor de hand liggende problemen als RSI, migraine of schouderklachten. Andere vage klachten als lusteloosheid, vermoeidheid en duizeligheid kunnen eveneens terug te schrijven zijn aan dit probleem.